lauantai 9. toukokuuta 2009

Elämän sietämättömästä keveydestä

Jäin miettimään, mitä oikein tarkoitetaan, kun puhutaan elämän sietämättömästä keveydestä. Yritin etsiä netistäkin selitystä tuolle sanonnalle, mutta en löytänyt. Aiheesta puhuttiin, kuin kaikille muille olisi ihan selvää, mistä oikein on kysymys. Minulle se ei ollut. Ei myöskään käynyt ilmi, kuka filosofi, tiedemies, kirjailija tms. on keksinyt tuon sanonnan. Sekin olisi kiinnostanut. Miksi elämän keveys olisi sellaista, mitä ei voi sietää tai suvaita? Emmekö me yleensä toivo, että elämä ei olisi kovin raskasta?

Sellaisen jonkun keksimän selityksen viimein löysin, että elämän sietämätön keveys tarkoittaisi sitä, että elämä tuntuisi tylsältä, ellei olisi mitään ongelmia. Ehkä me kaipaammekin jossakin määrin niitä ongelmia, että elämässä olisi elämisen maku, mene tiedä.

- Spekuloinnit ja selitykset ovat tervetulleita.

4 kommenttia:

  1. En tiedä mitään elämän sietämättömästä keveydestä, mutta voisin epäillä, että sellainen elämä, joka on liian valmiiksi tehty, jossa ei vaadi itseltä panostuksia, menettää osittain mielenkiintonsa. Ehkä tai sitten ei.

    Sinun kirjoituksesi ovat mielenkiintoista luettavaa. Ne ansaitsisivat paljon enemmän näkyvyyttä. Jos itsekin haluat sitä, niin tee vierailuja ja jätä puumerkkisi, kyllä lukijoita ilmaantuu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, aimarii, kommentistasi. Vaikuttaa hyvältä tuo sinun selityksesi, että "sellainen elämä, joka on liian valmiiksi tehty, jossa ei vaadi itseltä panostuksia, menettää mielenkiintonsa." Voikin olla niin, että ei kannata kadehtia muita, esimerkiksi rikkaita, vaan pitää yrittää vain tehdä niillä resursseilla, jotka itsellä on käytettävissä, omasta elämästään omannäköisensä, sellaisen elämän, jossa itse viihtyy ja jonka tuntee omakseen. Mieleeni tosin tuli ajatus, että onkohan tuollainen yleensä mahdolista.

    Tuokin sinun neuvosi on varmaankin hyvä, että pitäisi tehdä muille palstoille vierailuja ja jättää puumerkkinsä. Vierailuja olen kyllä tehnyt, mutta se puumerkki on tahtonut jäädä jättämättä. Syynä on ollut mm. se, että olen vieraillut noilla palstoilla kommentin kannalta sen verran myöhässä, että olen ajatellut, ettei enää kannata kommentoida, kun muut ovat jo sen kommentoinnin lopettaneet. Täytyypä yrittää parantaa tapansa.

    VastaaPoista
  3. Olen samaa mieltä Aimarin kanssa, että jos kaikki olisi alusta asti meillä jo valmiina ja hyvin, niin meillä ei olisi mitään haastetta elämässä.

    Eli jos kaikki saisi, mitä haluaisi, ja kaikki menisi aina vaan hyvin, niin ei olisikaan mitään sitten enää, mitä koittaisimme yrittää, mitä koittaisimme parantaa.
    Se ei olisi sitten enää tätä elämää!

    VastaaPoista
  4. Minulla on tällä hetkellä vähäsen tällaista haastetta elämässä, että tavallinen tietokone on rikki ja yritän saada minulle vieraalla kannettavalla jotakin tekstiä aikaiseksi. No, haaste se on tuokin.

    Joskus kun televisiosta näytetään kuninkaallisia, superrikkaita yms., niin saa sellaisen vaikutelman, kuin heitä ikävystyttäisi. Ehkä sekään ei ole pelkästään hyväksi, jos kaikki tehdään valmiiksi.

    VastaaPoista