lauantai 6. kesäkuuta 2009

Viinimarjoja linnuille

Sain lapsuudenkotini omaisuudenjakokokousten seurauksena metsäpalstan, joka sijaitsee kotitaloni maiden kauimmaisessa nurkassa lähellä pientä lampea. Tätini on kertonut, että kun hän oli ollut nuori, niin lammen rannalla oli kasvanut heinää, joka oli kaadettu ja kuljetettu monien kilometrien päässä olevan tilan navettaan lehmien syötäväksi.

Nykyisin siellä on metsäautotie, joka päättyy palstani reunaan. Siitä on vielä pari kilometriä lammen rannalle. Luultavasti menemme tänäkin kesänä käymään kotiseudullani ja vuokraamme sieltä mökin muutamaksi päiväksi. Nyt kyllä ottaisin mukaan myös kumisaappaat. Viimeksi yritin päästä lammen rannalle kävelykengissä, mutta maasto oli sen verran hankalaa, että piti kääntyä takaisin.

Mieleni tekisi ostaa punaviinimarjapensas ja istuttaa se lammen rannalle. Itse tuskin menisin sinne asti viinimarjoja poimimaan, mutta linnut varmaankin söisivät niitä mielellään. Tuskin se marjapensas olisi kovin kalliskaan. En tosin tiedä hintaa.

Olen antanut paikalliselle metsästäjien yhdistykselle luvan kulkea palstani läpi ja ampua. Viime kesänä palstallani ammuttiin hirvi, ja olisin saanut palan hirvipaistia, jos olisin sen varta vasten käynyt sieltä parin sadan kilometrin päästä hakemassa, mutta hakematta se jäi. Mieluiten antaisin luvan vain palstani läpikulkuun, mutta en eläinten ampumiseen.

3 kommenttia:

  1. Eihän ne marjapensaat kovin kalliita ole.
    Olisihan se sitten kuin muisto sulta jälkipolville.
    Joskus joku ihmettelisi, että onkohan täälläkin olut joskus talo, kun on marjapensaskin.:-D :-D

    VastaaPoista
  2. En ole vielä ottanut hinnoista selvää, mutta noin minäkin luulen, ettei pieni marjapensas olisi kovin kallis. Jos sen kastelisi hyvin istutettuaan sen, niin ehkä se pysyisi hengissä siellä lammen rannalla. Tosin en vielä tiedä, tuleeko tänä vuonna maalla käymisestä mitään. Toivoisin kylläkin. Saa sitten nähdä.

    VastaaPoista
  3. Eikö lammen rannalle voisi rakentaa harrastusmökkiä? Sienestystä, marjastusta, kalastusta silmällä pitäen. Tahi vain luonnossa samoilua varten, että olisi pikku mökki, missä yöpyä ja tehdä ruokaa ja vain olla.

    VastaaPoista